Meillei oo oikeen paljoo sellasia koirakavereita, joitten kanssa voitais juosta ja remuta. Paitsi onhan meillä me, muttei se oo sama. Joskus olis kiva, ku päästäis jonneki päivähoitoon niinku Helka, tai sit koirapuistoisiin. Mutku ei me vaan päästä, ku ei täällä oo koirapuistoja.

Tänään kuiteski mentiin autolla johonki metsään. Ekaks yritettiin sellaseen paikkaan, jossa ei olis kauheesti muita, mut eihän sellasta paikkaa voi olla, ku oli kerran sunnuntai ja aurinko paisto. Kaikki ihmiset oli joka paikassa. Sit äispä ajo vielä pitemmälle ja mentiin hevoskoulun ohi ja sit sen linnan ohi ja sit meinattiin mennä vieläki eteenpäin, mut tiellä oli puomi. Ja sillä toisellaki tiellä oli puomi. Me jäätiin siihen, hypättiin autosta suoraan metsään ja lähettiin kävelemään. Tai tietysti me kaivettiin kans, ku lehtien alla oli taas kerran myyrähaisuja. Kummaa, ku niitä haisuja on aina lehtien alla.

Sit ihan vaan yhtäkkiä meitä vastaan tuli kavereita. Niitä oli aika paljon ja me vähän leikittiinki niitten kanssa vaikka ei ollakaan totuttu, että yhtä aikaa on niin monta kaveria ympärillä. Eikä me yhtään ees viisasteltu niille, ku vaan juostiin ja telmittiin. Ja yks laporatorionnoutaja tykkäs Morsesta ihan kamalasti. Morseki tykkäs siitä.

Ei me tiietä, mitkä niitten nimet on eikä vissiin enää niitä nähdäkään, mutta ei se haittaa. Oli kiva tavata kuitenki. Nähtiin me hevosiaki siellä mettässä ja sit mentiin pois, ku niitä hevosia tuli ihan liikaa ja ne rimpuili. Ihan vähän vaan me haukuttiin niille.